Magaxin

Får du nok calcium? Læs mere om calcium-mangel her

Artiklen er sponsoreret.

Calcium eller kalk er helt afgørende for en sund og rask krop. Calcium er et mineral, og det er et af de mest almindelige i menneskekroppen. Det skyldes, at dine tænder og knogler består af rigtig meget calcium, og calcium er således helt afgørende for at opretholde styrken i netop tænder og knogler.

Dertil indgår calcium i mange andre vitale processer, og netop derfor er det vigtigt for dig at være opmærksom på, at du får nok calcium. Det gælder for både mænd og kvinder og for alle aldersgrupper, men det er især vigtigt hos børn og unge, da calcium er afgørende i forbindelse med kropsvækst.

Dertil kan kvinder i den postmenopausale alder opleve at tabe store mængder knoglemineral, mens forskellige former for sygdom også kan lede til calcium-mangel, hvorfor det i disse tilfælde er ekstra vigtigt at være opmærksom på at få nok calcium.

Symptomer på calcium-mangel

Prikken i fingrer og hænder samt tendenser til krampe i musklerne kan være symptomer på calcium-mangel.

Få nok calcium med et tilskud

Calcium fås gennem kosten, når du eksempelvis drikker mælk eller spiler calciumrige grøntsager. Men det er ikke altid nok calcium, du får gennem din kost, hvilket især gælder for dig, der ikke spiser eller drikker så mange mælkeprodukter.

Hvis du oplever symptomer på manglende calcium, eller hvis du har lægens ord på, at din krop mangler kalk, kan en løsning derfor være at tage et tilskud af calcium. Det er dog altid en dog idé at forhøre sig hos egen læge, inden du går i gang med et calcium-tilskud, da du også kan komme ud i en situation, hvor din krop får for meget calcium.

Køb calcium her, hvis du har snakket med din læge. Men husk, at et kosttilskud som calcium aldrig kan stå alene og erstatte en sund og varieret kost. 

Kommentarer